Bli medlem idag...
Välkommen att bli medlem i Vårgårda Golfklubb.
Vi är en ung golfklubb med en fantastisk golfbana där det finns gott om tider för härliga golfrundor.
Vi erbjuder en golfbana som alltid är fantastisk kondition med snabba fina greener. Det ligger på sand vilket gör att den alltid är torr och fin. Det gör också att vi oftast har en lång spelsäsong.
Vi får mycket beröm för vårt trevliga bemötande i receptionen och det är viktigt för oss att alla ska känna sig välkomna och trivas på Vårgårda Golfklubb.
Ansökan om medlemskap kan göras via kontaktformuläret nedan eller kontakta kansliet.
Medlemsansökan
Fullvärdiga Medlemmarna i Vårgårda GK – kostnad 5900kr – har olika förmåner, som vi tagit fram med olika samarbetspartners. Vilka dessa förmåner är kan ni se nedan.
GREENFEESAMARBETEN 2024
275:- helgfria vardagar:
Herrljunga GK
Bredareds GK
300:- helgfria vardagar & 350:- helger.:
Lysekil-Holma GK
Koberg GK
Lundsbrunns GK
Ale GK
Onsjö GK
325:- helgfria vardagar & 350:- helger:
Läckö GK
350:- helgfria vardagar:
Vara-Bjertorp GK
YTTERLIGARE FÖRMÅNER FÖR FULLVÄRDIG MEDLEM 2024
Fullvärdig medlem har möjlighet att mot en ”årsgreenfee” om 1900:- spela fritt på Herrljunga GK.
Avgiften erläggs direkt till Herrljunga GK
World of Golf:
20% extra vid köp av eller påfyllning av bollkort. 50% rabatt på korthålsbanan. Fritt på närspelsområdet.
Gäst till fullvärdig medlem erhåller 150 kronors rabatt på ordinarie greenfee (gäller för en gäst vid varje tillfälle och kan inte kombineras med andra rabatter).
Du som medlem måste meddela kansliet att gästen är i sällskap med dig då gästen ska betala.
Styrelsen har beslutat att det inte längre krävs spelrätt för att bli fullvärdig medlem. Så de som vill bli fullvärdiga medlemmar fr.o.m 2018 behöver inte lösa en spelrätt.
Majoren Abraham Rutensköld köper gården Olstorp 1820. Men det är sonsonen Axel Rutensköld som låter bygga huvudbyggnaden, som vi idag ser den. 1860 arbetar han på järnbruk i Medelpad när han låter tillverka en kopia av den vackra herrgården i Matfors och fraktar ned den i delar med båt och järnväg till Vårgårda station. På den här tiden är Fredrik Sundler (Vårgårdas grundare) stationsinspektor på stationen i Vårgårda och lasset från Medelpad väcker stor uppståndelse när det anländer.
Med hjälp av oxar och hästar transporteras timret upp till Olstorp. Det blev många resor över Tånga Hed innan allt var på plats. Sen monteras huset upp och det nya ståtliga Olstorp är verklighet. Året är nu 1862. Därefter byggs det två flygelbyggnaderna och ladugården.
Källa: ”Pôjka på Lia” av L-Å Kempe